Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2015 10:41 - Накратко: Глава 21. Зари VI
Автор: teatarnamechtite Категория: Забавление   
Прочетен: 2350 Коментари: 1 Гласове:
46


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Герент, Диапрепес, Посейд, 3-та луна от 2496-то слънце от века на Лъва (12 485 г.пр.н.е.). 
image

21.1. След като е била пленена, Зари е продадена на пазара за роби в Муелд, а накрая е попаднала край Герент в школа за гладиатори. Вече 10 луни е подготвяна и участвала в двубои и си е изградила име.
21.2. С други 11 участват в турнир в Герент, където отбори от провинция Диапрепес си оспорват първенството в кървавия спорт "главоблъскане", където отсечена глава трябва да се вкара във вратата. Победителят ще участва на големия турнир в Атлант и ще се бори за свободата си. След като челният страж е бил тежко ранен в четвъртфинала, Зари е заела мястото му във вчерашния полуфинал.
21.3. Покрай тях изнасят труповете на роби, разкъсани от зверове на арената. Зари се грижи за леките си рани от предния ден. На полуфинала с лекота са прегазили един отбор, но сега срещат голям фаворит.
21.4. По пътя обсъждат противниците и цената на свободата. Отклонение: за свободата.
21.5. Зари иска да избягат от школата при първа възможност, но й се изсмяват. Главоблъскането е героичният начин! Отклонение: за ритането на глави.
21.6. Водачът на отбора (челен таран) и заместникът му (челен щит) я дразнят, че е страхлива и се опитват да я унижават. Отклонение: за заразата на обезглавяването. Но тя не им се дава и ги поставя на място пред останалите. Отклонение: за героите. Двамата затаяват омраза към нея.
image
21.7. Излизат на арената. Отборите заемат местата си. Зари е челен страж - пази подстъпите към вратата при защита и подсигурява нападателите при атака. Управникът държи встъпителна реч преди началото. Отклонение: за най-великата страна.
21.8. Зловещ сигнал и начало. Втурват се за отсечената глава и след ръкопашна схватка си разпределят оръжията. Противниците печелят притежание на главата. Прозвучава зловещият начален сигнал.
21.9. Съдийски сигнал, вражеска атака. Преодоляват челния вал, но хвърлячите донякъде ги забавят. Врагът достига до Зари и един хвърля главата от разстояние. Тя се търколява и я пресича и спира атаката.
21.10. Нашите в атака. Зари напредва твърде бързо с нападателите и е изолирана заедно с водача. Помага му да се провре диагонално, докато крилото извършва заблуждаващи действия. Той бележи!
image
21.11. Атака на противника. Те избират тактика да елиминират нашите играчи, преди да завършат. Половината от отбора на Зари са избити, остават без хвърлячи. Врагът лесно бележи с комбинация по крилото.
21.12. В яда си Зари избухва. Заместникът тайно удря противник след съдийския сигнал, но изглежда сякаш Зари го е сторила. За наказание един съдия запраща стрела по нея и я прострелва в глезена.
21.13. Атака за нашите, но са малобройни и всичко отива на зле. Осъзнала, че единственият шанс е отчаяно да се опитат да отбележат, ранената Зари прегрупира всички в пакет и с бой пробиват през средата.
21.14. С много жертви и само 4 оцелели (всичките ранени), достигат близо до вратата. Зари измисля план да разчистят път за водача. Той пробива през средата, но преди да отбележи, е пронизан от копие.
21.15. Зари се хвърля напред, търкаляйки се грабва главата, засилва се, прескача щита на челния страж и ритва главата от въздуха и така отбелязва победното попадение!

21.16. Победа и само трима оцелели. Ще се борят за свободата си в Атлант. Зари се прощава с издъхващия водач, той я предупреждава за заместника му - тя се обръща и вижда как онзи я гледа замислено.

image
Зари VI (част 1) (част 2) (част 3)

СЪДЪРЖАНИЕ

© Спасимир Радев


Тагове:   Атлантис,


Гласувай:
46



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tit - Зари
26.01.2015 12:37
е моят човек от самото начало!:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: teatarnamechtite
Категория: Забавление
Прочетен: 922645
Постинги: 245
Коментари: 1453
Гласове: 15156